Судові справи  
Головна Про передачу Телепередачі Зворотній зв'язок Юридична консультація Глас народу
Консультація
Питання:
Шановна редакція «Судові справи з І.Годецьким». Скажіть будь ласка, за який строк можна стягнути заборгованість по аліментах? Нестеренко Л.Р.

Відповідь:

Відповідно до ст. 194 Сімейного кодексу України аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за три роки, що передували пред'явленню виконавчого листа до виконання.
Якщо за виконавчим листом, пред'явленим до виконання, аліменти не стягувалися у зв'язку з розшуком платника аліментів або у зв'язку з його перебуванням за кордоном, вони мають бути сплачені за весь минулий час.
Заборгованість за аліментами, які стягуються за ініціативою платника, погашається за заявою платника шляхом відрахувань з його заробітної плати, пенсії, стипендії за місцем їх одержання або стягується за рішенням суду.
Заборгованість за аліментами стягується незалежно від досягнення дитиною повноліття, а у випадку, якщо повнолітній дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги - до досягнення нею двадцяти трьох років.

Создание и поддержка сайта - студия Web IT