Судові справи  
Головна Про передачу Телепередачі Зворотній зв'язок Юридична консультація Глас народу
Консультація
Питання:
Я пропрацював на підприємстві 7 років. 3 роки я працював електрозварником, а потім був переведений на посаду завідуючого, на який пропрацював ще 4 роки. Потім я звільнився за власним бажанням, та встроївся у приватну фірму. Як встановлюється трудовий стаж, коли запису у трудову книжку частично не було зроблено, а підприємство вже давно не існує? Рімаков П.П., м.Лубни.

Відповідь:

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. N 637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній», за  відсутності документів  про  наявний  стаж  роботи  і неможливості одержання        їх        внаслідок       ліквідації підприємства, установи, організації або відсутності архівних даних з інших  причин,  трудовий стаж установлюється на підставі показань не  менше   двох свідків, які  б  знали заявника по спільній з ним роботі на одному підприємстві, в установі,  організації (в тому числі колгоспі) або в одній системі і мали документи про свою роботу за час,  стосовно якого вони  підтверджують  роботу заявника.

Згідно ст.256 Цивільного процесуального кодексу України, факти, які мають юридичне значення можуть встановлюватися в судовому порядку. Заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення подається до суду за місцем її проживання.
Создание и поддержка сайта - студия Web IT