Судові справи  
Головна Про передачу Телепередачі Зворотній зв'язок Юридична консультація Глас народу
Консультація
Питання:
Я гражданка России. Уже год работаю в частной фирме. Сейчас я беременна. Мой муж является гражданином Украины. Имею ли я право на оплачиваемый отпуск по уходу за ребенком? Петровская Е., Крым.

Відповідь:

Кожна людина має право на розумне обмеження робочого дня, на відпочинок та оплачуваної періодичної відпустки (ст. 24 Декларація з прав людини від 10.12.1948 р.)
В нашій державі право на відпочинок, в тому числі оплачуваної відпустки, передбачено – Конституцією України, а саме в ст.. 45 «Кожен хто працює має право на відпочинок. Максимальна тривалiсть робочого часу, мiнiмальна тривалiсть вiдпочинку та оплачуваної щорiчної вiдпустки, вихiднi та святковіi днi, а також iншi умови здiйснення цього права визначаються законом». Тож Основний Закон дає посилання на закон. Гарантії та відносини, пов’язані з відпустками, встановлюють Кодекс законів про працю (КзпП), Закон України «Про відпустки» (надалі Закон) та інші законодавчі акти та підзаконні акти.
Право на оплачувану відпустку мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства при умові офіціального оформлення трудових відносин.
Згiдно зi статтею 18 Закону України “Про вiдпустки” вiд 15 листопада 1996 р. № 504/96-ВР (далi - Закон) пiсля закiнчення вiдпустки у зв’язку з вагiтнiстю та пологами за бажанням жiнки їй надається вiдпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку. У перiод перебування жiнки у вiдпустцi по догляду за дитиною вона може за бажанням працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за нею зберiгається право на одержання допомоги в перiод вiдпустки по догляду за дитиною. Пiдприємство за рахунок власних коштiв може надавати жiнкам частково оплачувану вiдпустку та вiдпустку без збереження заробiтної плати по догляду за дитиною бiльшої тривалостi.
Вiдповiдно до вимог частини третьої статтi 56 КЗпП,  робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працiвникiв. Тому жiнцi, яка перебуває у вiдпустцi по догляду за дитиною до досягнення нею трирiчного вiку i працює на умовах неповного робочого часу, має бути надана щорiчна вiдпустка. Це узгоджується також зi статтею 9 Закону № 504, згiдно з якою до стажу роботи, що дає право на щорiчну основну вiдпустку, зараховується, зокрема, час фактичної роботи (у тому числi на умовах неповного робочого часу) протягом робочого року, за який надається вiдпустка.

Создание и поддержка сайта - студия Web IT